Penning ereburger Langstraat
16082
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16082,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Penning ereburger Langstraat

Penning ereburger Langstraat

Deze penning is op verzoek van de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand ontworpen en vervaardigd met als doel deze namens de gemeente uit te reiken aan personen die buitengewone verdiensten hebben verricht voor de regio.

In de penning zijn elementen verwerkt die afkomstig zijn van zowel oude als nieuwe gemeentewapens van Waalwijk, Heusden en Loon op Zand, waarbij tevens alle dorpen binnen deze gemeenten vertegenwoordigd zijn. De oorsprong van deze penning ligt in de “Polygonegai”-collectie.

De allereerste persoon die deze penning heeft ontvangen, is Peter Konijnenburg. Hij heeft de penning gekregen vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor De Langstraat. Konijnenburg heeft 31 jaar lang bij de Rabobank gewerkt en heeft zich intensief ingezet voor diverse culturele, maatschappelijke en economische projecten. Daarnaast heeft hij zich sterk gemaakt voor de schoenen- en lederambachten binnen de gemeenten en was hij betrokken bij RKC Waalwijk. De lederen band aan de penning vormt een persoonlijk accent voor deze ereburger. We zijn er trots op mensen te eren die iets bijzonders hebben bijgedragen, daarom beschouwen we het als een eer om deze penning te hebben gecreëerd.

Opdracht type:

Penning

Formaat:

30 x 30 cm

Materiaal:

Acrylic One, leer, hout

Kleurstelling:

Grijs en blauwtonen

Jaar:

2019

Oplage:

1/1

Opdrachtgever:

Particulier