Biografie
15304
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15304,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 
Nadia Gonegaï is beeldend kunstenaar, monumentaal vormgeefster, met een passie voor het verbeelden van persoonlijke verhalen, die ze vakkundig vertaald naar betekenisvolle kunstwerken en monumenten. Deze werken getuigen van haar begrip van de rol die kunst kan in nemen in het behouden van herinneringen. Elk beeld vormt een verhaal –niet alleen over degenen die eren, maar ook over de banden en liefde die hen verbinden.
De kunstwerken die ze creëert hebben het vermogen om troost te bieden en tegelijkertijd te inspireren. Het zijn vaak visuele narratieven van de levens die ze vertegenwoordigen. Nadia’s artistieke visie en empathische blik werken samen om een brug te slaan tussen het tastbare en het ongrijpbare. Het resultaat is een herinnering die zelfs in de stilte van een monument, liefde en leven blijven doorklinken. Ze werkt in een omgeving waar ambacht en moderne technieken samensmelten en gaat met toewijding elke vraag en opdracht aan, waarbij ze haar kennis op creatieve wijze inzet.
Een wereldwijd erkend ontwerp van Nadia is de Portret Urn. De Portret Urn dankt zijn naam aan het feit dat de schaduw van de urn de lijn van het gezicht onthult als er licht op valt. Hierdoor blijft de aanwezigheid van de dierbare altijd voelbaar te midden van de nabestaanden.
Dat een ontwerp niet monumentaal van formaat hoeft te zijn, toont ze met de kleinere variant, de Secret Jewel. Groots, in een klein sieraad.