Indy Verhallen
16067
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16067,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Indy Verhallen

Indy Verhallen

Indy Verhallen overleed nadat ze in 2018 geschept werd door een auto, waardoor haar leven veel te vroeg van haar is ontnomen. Indy was een jong en talentvol meisje dat volop in het leven stond.

 

Dit bermmonument is belangrijk, het is een blijvende herinnering aan Indy en het dient als waarschuwing aan de roekelozen in het verkeer. Dit monument is een weerspiegeling van haar persoonlijkheid en tevens een steunpilaar voor familie en vrienden, waardoor het voelt alsof er nog een stukje van hun geliefde voortleeft. Als een tastbare aanraking van haar afwezigheid.

 

De essentie en kracht van dit bermmonument schuilt in de gezamenlijke creatie ervan. Samen met familie en vrienden is dit werk tot stand gekomen. Zeventien bollen telt het monument. Zestien ervan verwijzen naar gezins- en familieleden, de vriendenclub, haar middelbare school en naar de balletopleiding waar zij lessen volgde en waar ze uitvoeringen mee gaf. De zeventiende, kleine bol in het midden – een zilverkleurige met een kroontje – staat voor haarzelf. Op elke bol staan persoonlijke teksten en tekeningen die samen één geheel vormen.

De ware kunst van samenwerken met familieleden ligt in het vermogen om tussen de regels van alle verhalen door te lezen. Hierdoor komt essentiële informatie naar het oppervlak, klaar om benut te worden.

 

Zondagmiddag 23 augustus 2020 was de dag van de onthulling. Haar dansgroep voert onder begeleiding van muziek, een choreografie uit ter nagedachtenis aan Indy. Ook klinken er mooie woorden aan de Bruistensingel in Den Bosch.

Opdracht type:

Bermmonument

Formaat:

100 x 70 cm

Materiaal:

Beton, Acrylic One, Aluminum

Kleurstelling:

Diverse kleuren

Jaar:

2020

Oplage:

1/1

Opdrachtgever:

Particulier