Van Donker naar Licht
16610
post-template-default,single,single-post,postid-16610,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Van Donker naar Licht

Atelier Nadia Gonegai Atelier Blog portret Urn Proces Secret Jewel Beelden Brons Kunst Design

Van Donker naar Licht

Van Donker naar Licht | April 2024

Het Ontwaken van het Atelier
In maart wordt het atelier langzaam doordrongen van het steeds vroeger en langer aanwezige zonlicht. De beelden in wording op de werktafels lijken te wachten op hun eigen ontwaking, een bijzonder moment van verstilling doet zich voor. Dit is het moment waarop de kunstenaar, na een periode van innerlijke verwarring, zich opnieuw verbindt met het werk dat wacht om tot leven te komen.

Donkere Nachten en Creatieve Overpeinzingen
De nacht in het atelier heeft zijn eigen magie. De stilte laat toe om volledig te concentreren, maar tegelijkertijd biedt het ruimte aan twijfels en onzekerheden. Hebben de lijnen de juiste vorm aangenomen? Is er niet te veel weggenomen of juist te veel toegevoegd? In deze donkere uren, wanneer de maan hoog aan de hemel staat, worstelt de kunstenaar met de vragen die het creatieve proces met zich meebrengt. De afwezigheid van licht brengt zowel rust als introspectie.

Het Langzame Vertrek van de Maan en de Opkomst van Inspiratie
Naarmate de maan zich terugtrekt aan de hemel, maakt de duisternis plaats voor het prille daglicht. De energie begint te stromen, en de kunstenaar verbaast zich over het spel van licht. Het is een moment van hernieuwde creativiteit, waarin het atelier opnieuw een speeltuin wordt. Kleurstellingen komen tot leven en de vormen die in gedachten waren, worden tastbare realiteit. Het is een geleidelijke terugkeer naar kracht en de belofte van beter werk.

De Kunstenaar als Bron van Energie
Soms raakt men vergeten dat de grootste bron van energie in het atelier zelf aanwezig is. Het is een proces van herontdekking, waarin de kunstenaar zichzelf toestaat weer te spelen, te experimenteren en te groeien. De kritische blik geeft ruimte aan trots wanneer het laatste beeld voor oplevering wordt voltooid. De zon, als symbool van hernieuwde energie, keert terug.

Conclusie: De Cycli van Creativiteit
Licht en donker in het atelier vormen de cycli van creativiteit. De nacht biedt concentratie en confrontatie met onzekerheden, terwijl de dag het pad effent voor inspiratie en groei. In dit ritme van creatieve ontwikkeling ontdekt de kunstenaar steeds opnieuw zijn eigen kracht als de bron van energie die het werk tot leven brengt. De beweging tussen licht en donker is een eindeloze cyclus van creatieve evolutie.

Atelier Nadia Gonegai Atelier Blog portret Urn Proces Secret Jewel Beelden Brons Kunst Design
Atelier Nadia Gonegai Atelier Blog portret Urn Proces Secret Jewel Beelden Brons Kunst Design Zee Varen Boot water