Zonnebloemen vazen Vincent van Gogh
16061
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16061,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Zonnebloemen vazen Vincent van Gogh

Zonnebloemen vazen Vincent van Gogh

Toen de functie van een lid van de Raad van Bestuur bij de zorginstelling Vincent van Gogh ten einde kwam, had ze de wens om een gedenkwaardig cadeau achter te laten. Ze ambieerde een functioneel geschenk, dat tevens de esthetische diepgang had die past bij de gelegenheid. De opdrachtgever wilde echter vermijden om het voor de hand liggende te kiezen, aangezien zonnebloemen een bekend onderwerp zijn in het oeuvre van Van Gogh. Met deze uitdaging in het vooruitzicht zag Nadia de mogelijkheid om een origineel werk te creëren en haar opdrachtgever op een verrassende wijze tevreden te stellen.

 

Dit bracht Nadia tot het ontwerp van een reeks vazen, elk genummerd volgens de Fibonacci-reeks, die eveneens een verband heeft met de zonnebloem.
De bloem die haar zaden volgens de Fibonacci-reeks rangschikt om zoveel mogelijk zonlicht te vangen. Dit wiskundige patroon, dat in de natuur veelvoudig voorkomt, vormt de inspiratie achter deze unieke vazen.

 

Vazen zijn tevens tijdloze weergaven van schoonheid en geschiedenis, met een blijvende aanwezigheid door de tijd. Ze zijn niet alleen functionele objecten, maar als het ware ook tijdcapsules die culturele, esthetische en technologische evoluties reflecteren. Een vaas is een uniek verhaal dat wordt verteld door materiaal, vorm en decoratie. Als een bevestiging van menselijke expressie en evolutie, blijven vazen herinneringen aan het verleden en onze inspiratie voor de toekomst.

 

In het ontwerp voegde Nadia een subtiele verwijzing toe naar Vincent van Gogh. Het handvat van elke vaas is kunstig gemodelleerd naar een oor, een knipoog naar het beroemde verhaal en een eerbetoon aan de diepgewortelde geschiedenis en expressie van de beroemde kunstenaar.

 

De set van achttien vazen heeft indruk gemaakt en toont op voortreffelijke wijze hoe Nadia buiten de gebaande paden denkt om een uniek kunstwerk te creëren, zonder te vallen in clichés.

Opdracht type:

Vrij werk

Formaat:

Circa 30 x 10 cm

Materiaal:

Keramiek

Kleurstelling:

Zonnegeel, waterig blauw/groen

Jaar:

2015

Oplage:

1/1

Opdrachtgever:

Particulier