Wollukse Kwis Waalwijk Bokaal Wisselbokaal Prijs Gemeente waalwijk Gemeente den bosch Atelier Kunst Brons

Wollukse Kwis wisselbokaal

Bij Atelier Nadia Gonegai zijn we trots op onze bijdrage aan de Wollukske Kwis, een tweejaarlijkse traditie dat de gemeenschap van Waalwijk samenbrengt. Voor de winnaar van deze prestigieuze quiz hebben wij een unieke wisselbokaal ontworpen die niet alleen een symbool van overwinning is, maar ook een viering van de rijke geschiedenis en cultuur van deze regio.

 

De wisselbokaal is een kunstwerk dat bestaat uit twee verschillende elementen en materialen, zorgvuldig samengebracht om zowel esthetisch als symbolisch krachtig te zijn. De basis van de bokaal, de drager, dient zowel als sokkel als een integraal onderdeel van het kunstwerk. De letters “W” en “K”, uitgevoerd in gepatineerd groen en donker brons, zijn boven elkaar geplaatst en vormen een ring die de transparante schaal ondersteunt.

 

De schaal zelf bevat diverse patronen en reliëfs die sterke verbindingen hebben met Waalwijk. Bekende elementen zoals het oude stadhuis, de St. Janskerk, en de iconische schoenen die verwijzen naar de leerindustrie van de stad, zijn allemaal verwerkt in het ontwerp. Ook het beroemde Halve Zolenpad, een geliefd symbool van de Langstraat, is duidelijk herkenbaar in de schaal.

 

Dit kunstwerk is ontworpen om meer te zijn dan slechts een trofee. Het is een eerbetoon aan de stad Waalwijk en haar rijke erfgoed. We hopen dat deze wisselbokaal niet alleen de winnaars van de Wollukske Kwis inspireert, maar ook iedereen die de rijke historie en cultuur van deze stad waardeert.

Opdrachttype:

Vrij Werk

Formaat:

Circa 47 x 30 cm

Materiaal:

Brons & Acrylic One

Kleurstelling:

Transparant en diffuus hars, groen en donker gepatineerd brons

Jaar:

2018

Oplage:

1/1

Opdrachtgever:

Stichting Wollukse kwis