Dua Pentagramma

In het (fascinerende) kunstwerk “Dua Pentagramma” uit de serie PolyGonegai wordt de dualiteit gevierd door middel van twee pentagrammen die een harmonieus samenspel vormen. Het kunstwerk is speciaal ontworpen ter ere van een tweeling die hun 55ste verjaardag viert, weerspiegeld in de Romeinse cijfers die in het reliëf zijn gegraveerd.
Elk pentagram herbergt in zijn hart een eenvoudige maar betekenisvolle lijntekening die op een unieke manier de jarige weergeeft. Deze minimale maar doelbewuste lijnen vangen de essentie van de jubilaris op een bijzondere wijze. Het subtiele karakter van de tekening benadrukt de persoonlijke eigenschappen van de tweeling, waardoor elke vijfhoek een individueel portret vormt.
Binnenin de hartvormige ruimte van elk pentagram is een kleinere penta geïntegreerd, waarin de jaartallen ’55’ in Romeinse cijfers zijn gegraveerd. Hiermee wordt niet alleen het jubileumjaar symbolisch weergegeven, maar wordt ook de symmetrie tussen de twee vijfhoeken versterkt. Het reliëf voegt een tastbare dimensie toe aan het kunstwerk, waardoor het niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook voelbaar en tastbaar.
Een boeiend aspect van “Dua Pentagramma” is het spel met perspectieven. Bij elke rotatie van de kunstwerken ontstaat een ander beeld, wat de verschillende kijk op het leven van de tweeling weerspiegelt. Het kunstwerk suggereert dat, hoewel ze uit hetzelfde hout zijn gesneden, ze elk een unieke weg bewandelen. De eenvoudige lijnen binnen de vijfhoeken benadrukken deze eigenheid en geven het kunstwerk een dynamisch karakter.
“Dua Pentagramma” is niet alleen een viering van de jubilarissen en hun bijzondere levensreis, maar ook een uitnodiging om de complexiteit van dualiteit te verkennen binnen een gedeelde basis. Het kunstwerk nodigt de kijker uit om de nuances te ontdekken en te waarderen die voortkomen uit een unieke samensmelting van identiteit en gedeelde oorsprong.

Opdrachttype:

PolyGonegai

Formaat:

Circa 80 x 40 cm

Materiaal:

Acrylic One

Kleurstelling:

Blauw

Jaar:

2023

Oplage:

1/1

Opdrachtgever:

Particulier