Een Viering van Veertig Jaar Dierenliefde in Den Bosch

In het hart van Den Bosch, bij de entree van het dierenasiel dat dit jaar zijn veertigjarig bestaan viert, prijkt een kunstwerk dat de essentie van deze mijlpaal vastlegt. Vorig jaar werd ik benaderd door het bestuur van het asiel, dat me enthousiast vertelde over hun nieuwe logo – een eenvoudige, maar krachtige contourtekening van een hond en kat. Dit logo vormde de basis voor een uniek kunstwerk, dat nu trots aan de gevel prijkt.
Het kunstwerk, vervaardigd uit acrylic one (watergedragen kunsthars), straalt met diverse groentinten. Het toont niet alleen de vertrouwde vormen van honden en katten, maar ook verrassende afbeeldingen van hoefdieren, kleine mensen, en ezels. De boodschap is helder: het aanschaffen en verzorgen van dieren vraagt om doordachte overwegingen.
Verschillende munten symboliseren de financiële last die komt kijken bij het verzorgen van huisdieren en het runnen van een asiel. De neus van de hond onthult een waaierpatroon, een subtiele verwijzing naar zowel de diversiteit van het asiel als naar de architectuur van het pand zelf. Dieren uit zee, land en lucht komen samen in dit intrigerende kunstwerk: vogels, vissen, een olifant als symbool van geheugen, paarden, zeepaardjes, en zelfs een kikker uit het lokale ‘Oeteldonk’ moeras.
Dit werk is een trotse vertegenwoordiger van de PolyGonegai-serie, een viering van veertig jaar toewijding aan het welzijn van dieren en een herinnering aan de diverse verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het zorgen voor onze gevederde, gevleugelde en harige vrienden.

Opdracht type:

PolyGonegai

Formaat:

ca. 100 x 80 cm

Materiaal:

Acrylic One

Kleurstelling:

Groentinten

Jaar:

2023

Oplage:

1/1

Opdrachtgever:

Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch